• Svenska chefer vässar affärskunskaperna i Kina

[2014-04-16] Under en dryg vecka har ett tjugotal svenska chefer drillats i att göra affärer i Kina. Utbildningsveckan i Shanghai och Hangzhou är en obligatorisk del av Executive MBA-programmet vid Handelshögskolan i Göteborg. Parallellt med studiebesök på kinesiska och multinationella företag har Executive MBA-deltagarna studerat logistik och kinesisk affärskultur vid två av Kinas främsta universitet, Zhejiang University och Shanghai Jiao Tong University.

• Webb-TV: Möjligt att avstyra klimathotet

[2014-04-16] Med snabba, kraftiga, globala åtgärder går det att avstyra klimathotet och dämpa temperaturökningen.

• Masterstudenter inom Innovation tilldelas Sten A Olsson stiftelse stipendium för 2014

[2014-04-16] Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur avsätter under en femårsperiod med början 2012 en miljon kronor per år till resestipendier.

• Handelshögskolans professor Thomas Sterner talar i riksdagen om klimatrapporten

[2014-04-16] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet och en av de samordnande huvudförfattarna till FN:s klimatpanels senaste delrapport. talar idag i riksdagen. Han ska informera riksdagsledamöter om rapporten som handlar om åtgärder för att begränsa växthusgasutsläpp och klimatförändringar.

• Webb-TV: Flipped Classroom - En personlig reflektion

[2014-04-15] Som lärare tappar man ibland sugen på att undervisa och följa samma undervisningsmaterial år ut och år in...hur gör man för att ta sig ur tristessen och få ett meningsfullt lärarjobb? Lyssna och lär av Johan Magnusson, forskare och lärare på Handelshögskolan, om hur han fick ny energi av att undervisa på masternivå med hjälp och inspiration av studenternas reflektioner på undervisningen.

• Sociala villkor formar våra kroppar - historiska samband mellan levnadsförhållanden och längd

[2014-04-08] Barn till personer som har yrken med hög status, höga inkomster eller lång utbildning är i genomsnitt längre än barn till personer som har yrken med lägre status, lägre inkomster eller kortare utbildning. Skillnaderna är små i Sverige idag, men var mycket större under 1800-talet. Ny forskning från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar på historiska samband mellan levnadsvillkor och längd.

• Göteborgsforskare i Nature: Klimatmodeller underskattar framtida generationers kostnader

[2014-04-07] Göteborgsforskare i Nature: Klimatmodeller underskattar framtida generationers kostnader Framtida generationer måste betala mer för våra koldioxidutsläpp än vad regeringar världen över idag räknar med. Klimatmodellerna som uppskattar vad ekonomiska och sociala skador kostar måste förbättras, skriver Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, och sex andra forskare i den ansedda tidskriften Nature.

• FN:s klimatrapport: Pris på koldioxid avgörande

[2014-04-03] Trots klimatförändringen är det i de flesta länder nästan helt gratis att släppa ut koldioxid. - En krona per kilo koldioxid skulle räcka för att hantera hela klimatfrågan, säger Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Han är samordnande författare och den enda svenska forskaren bakom rapporten om åtgärder som FN:s klimatpanel presenterar nästa vecka.

• SKFs koncernchef Tom Johnstone besökte Handelshögskolan

[2014-03-31] VD och koncernchef Tom Johnstone från Handelshögskolans partnerföretag SKF höll en uppskattad föreläsning om bolagets syn på hållbarhet genom konceptet SKF Care.

• "Mindre tillväxt är bra för välfärd, klimat och välmående"

[2014-03-27] Starkare ekonomisk tillväxt ökar utsläppen av växthusgaser. Därför behöver samhället styra tillväxtens inriktning bort från det som är sämst ur klimatsynpunkt. - Om vi jobbar lite mindre minskar tillväxten. Det kan vi må väl av samtidigt som samhällets välfärd ökar när mer skattemedel kan omfördelas, säger nationalekonom Olof Johansson Stenman, professor och prorektor på Handelshögskolan, Göteborgs universitet.