• Miljöforskningsfronten i fokus

[2014-09-16] Idag talar Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, om klimatforskningens kunskapsläge och framtid vid en jubileumskonferens som stiftelsen Mistra håller för att fira sina 20 år som finansiär av miljöforskning.

• Blir visionen om Älvstaden verklig?

[2014-09-12] Blir visionen om Älvstaden verklig? Nytt projekt ska följa processen

• Missade du samtalet om politik, ekonomi och miljö med Romson, Sterner och Söderbaum?

[2014-09-10] Vill du ta del av det intressanta samtalet om politik, ekonomi och politik med Åsa Romson, språkrör Miljöpartiet, Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, och Peter Söderbaum, professor emeritus i Ekologisk ekonomi?

• VGR stöder masterprogrammet i Knowledge-based Entreprenurship

[2014-09-09] Västra Götalands Regionen, VGR, har beslutat att fortsätta sin medfinansiering av Handelshögskolans masterprogram i Knowledge-based Entrepreneurship (KBE).

• Bemanning i detaljhandeln uppvisar stora skillnader

[2014-09-03] En ny studie från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att det finns två vitt skilda sätt att lösa bemanningen inom handeln - och att det ger stora konsekvenser för de anställda. På den ena sidan handlar det om kostnadseffektivitet med fokus på slimmad bemanning, flexibilitet och utbytbarhet. Det kan resultera i oförutsägbara anställningar och sämre utsikter till vidareutbildning, men också bra möjligheter för till exempel ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. På andra sidan vill man istället maximera intäkterna och där står fackkompetens, funktion och kontinuitetet i centrum, med fasta anställningar och utvecklingsmöjligheter för personalen.

• Landsbygdens landskap i fokus vid konferens i Göteborg och Mariestad

[2014-09-01] The 26th session of the Permanent European Conference for the Study of the Rural Landscape (PECSRL 2014), arrangeras av Göteborgs universitet 8-12 september. 250 landskapsforskare från mer än 30 länder samlas för att presentera och diskutera den senaste forskningen om den europeiska landsbygden, dess historia och framtid.

• Studenter i marknadsföring vann Handelns uppsatspris 2014

[2014-09-01] Studenterna Malin Sjöhage och Rebecka Nyblom har fått Handelns uppsatspris 2014 som delas ut av Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd. Uppsatsen med titeln "May I help you SIIR" handlar om hur personlig service i pop-up butiker med e-handel påverkar kundnöjdheten.

• Internationell konferens om Kinas ekonomi

[2014-08-27] Den 1-2 september hålls den årliga konferensen om Kinas ekonomi av Chinese Economic Association (CEA) vid Handelshögskolan, Göteborg. Årets tema är institutioner och utveckling.

• Universitetet klättrar på prestigefylld Shanghairanking

[2014-08-27] Göteborgs universitet placerar sig på plats 161 på årets Shanghairanking över världens mest ansedda universitet. Det är 34 steg uppåt jämfört med i fjol och innebär en femteplacering bland de svenska lärosätena.

• Utlysning av medel 2015 - Stiftelsen för ekonomisk forskning i Västsverige

[2014-08-25] Stiftelsen för ekonomisk forskning i Västsverige stödjer forskning och utvecklingsverksamhet vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ansökan om medel för 2015 lämnas senast 1 oktober 2014.