• Välkommen på alumniträff i Stockholm den 20 oktober

[2014-10-02] Alumniträff med Handelshögskolan och Olof Manner, chef för makroanalys på Swedbank och alumn

• Handelshögskolan vid Göteborgs universitet satsar på Afrika

[2014-10-02] - Vår förhoppning är att vårt miljöekonomiska kapacitetsuppbyggnadsprogram kommer leda till att den snabba ekonomiska utvecklingen i Afrika blir mer hållbar, säger docent Gunnar Köhlin inför dagens Prins Bertil seminarium på Handelshögskolan. Fyra professorer och lika många inbjudna företagsledare ger perspektiv och diskuterar vad utvecklingen innebär för svenskt näringsliv.

• Sex arkitektteam utvalda att tävla om tillbyggnad av Handelshögskolan

[2014-10-01] Akademiska Hus bjöd i juni in till arkitekttävling om utformning av en ny byggnad för Handelshögskolan. Totalt inkom 73 intresseanmälningar från hela Europa. Av dessa har nu sex arkitektteam valts ut att delta i själva tävlingen, som pågår till den 30 januari 2015.

• Studenter från Handelshögskolan prisas av Andra AP-fonden

[2014-09-29] Studenterna Anna Mattsson och Lina Sandström på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har tilldelats Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet. Priset, på 20 000 kronor, får de för sin uppsats "A Comparision between the Performance of Ethical and Conventional US Funds ¿ Do different ethical characteristics matter?".

• Studenter och forskare intervjuade under Sustainability Day: Responsibility

[2014-09-26] Under Handelshögskolans hållbarhetsdag "Sustainability Day: Responsibility" den 24 september intervjuades studenter och forskare av Göteborgs-Posten och P4 Göteborg

• Internationell utbildningsmiljö på Handelshögskolan

[2014-09-25] Handelshögskolan välkomnar 316 nya studenter till skolans Masterprogram. 75 av studenterna är internationella varav 14 betalande.

• Webb-TV: Varumärket Göteborg - kaninlandet och dans på Brännö brygga

[2014-09-25] Vad är det som avgör att vi vlll bo på en plats? Handlar det om namnet på orten? Vad är det som attraherar oss? Hur uppfattar vi vår stad? Eva Ossiansson, universitetslektor, företagsekonomiska institutionen berättar hur man kan marknadsföra sin stad och vad man bör tänka på.

• Solenergins utveckling förändrar spelet om klimatet

[2014-09-23] Utvecklingen av solenergi är stark, priserna sjunker snabbt och detta förändrar i grunden det ödesdigra spelet om klimatet. Det säger Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. - Solenergin kan bli så billig och lobbygrupper för fossila industrier så försvagade att ett högre pris på koldioxidutsläpp blir politiskt möjligt. I slutändan kan denna utveckling rädda klimatet.

• Hållbarhetsdag för studenterna på Handelshögskolan i Göteborg med fokus på kläder

[2014-09-23] I dagens globaliserade värld krävs förståelse och kunskap relaterad till sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor. Därför ingår undervisning kopplad till hållbar utveckling i alla programutbildningar på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den 24 september arrangeras en obligatorisk temadag för andraårsstudenterna - "Sustainability Day: Responsibility".

• Miljöforskningsfronten i fokus

[2014-09-16] Idag talar Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet, om klimatforskningens kunskapsläge och framtid vid en jubileumskonferens som stiftelsen Mistra håller för att fira sina 20 år som finansiär av miljöforskning.