• Internationell konferens om Kinas ekonomi

[2014-08-20] Den 1-2 september hålls den årliga konferensen om Kinas ekonomi av Chinese Economic Association (CEA) vid Handelshögskolan, Göteborg. Årets tema är institutioner och utveckling.

• Wajda Wikhamn antagen som docent på Handelshögskolan

[2014-08-18] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har antagit Wajda Wikhamn som docent i företagsekonomi. Wajda Wikhamn är verksam som forskare inom området management och organisation och har ett intresse för frågor kring anställdas attityder och arbetsbeteende, arbetsmiljö och relationen mellan arbetsgivare och anställda.

• SAGE Best Paper Award 2013

[2014-08-14] SAGE Best Paper Award 2013

• Antagningspoäng 2014

[2014-08-12] Höga antagningspoäng till Handelshögskolans program

• Lars Walter antagen som docent på Handelshögskolan

[2014-07-02] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har antagit Lars Walter som docent i företagsekonomi. Lars Walter är verksam som forskare inom området management och organisation och har ett särskilt intresse för hur organisering som sker över och mellan traditionella organisatoriska gränser.

• Examensdags för chefer vid Executive MBA-programmet i Göteborg

[2014-06-19] Den 13 juni var det examensdags för deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Göteborg. Under 21 månaders studier har ett 30-tal chefer vässat sina kunskaper i ledarskap och företagsstyrning, parallellt med sina ordinarie arbeten. Programmet har internationellt fokus, ges helt på engelska och omfattar föreläsningar och workshops på Handelshögskolan i Göteborg var tredje torsdag-lördag. Under de två sista terminerna har deltagarna fördjupat sig inom specifika områden inom ramen för ett avslutande examensarbete.

• Handelshögskolans forskare medverkar i Almedalen

[2014-06-18] Anders Sandoff, universitetslektor i företagsekonomi, och Lena Gipperth, universitetslektor från Juridiska institutionen med särskild inriktning på miljörätt, kommer att medverka och presentera forskning under Almedalsveckan 2014.

• 145 Masterstudenter diplomerade på Lorensbergsteatern

[2014-06-18] Handelshögskolan är stolt över de 145 Masterstudenterna som diplomerades den 11 juni, 2014. Studenter har med framgång tagit examen efter två års studier enligt Bologna principen.

• Radioreportage om restaurering av ålgräs.

[2014-06-17] Fredag 20 juni kl 12.10 och 23.07 sänder Vetandets värld ett reportage om restaurering av ålgräs, där de juridiska aspekterna är ett av de områden som studeras.

• Sterner och Ek om OECDs betyg på svensk miljöpolitik

[2014-06-11] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolam, Göteborgs universitet, deltar tillsammans med miljöminister Lena Ek i Vetenskapsradion Klotets direktsändning från Rosenbad när OECD idag presenterar sin granskning av svensk miljöpolitik åren 2004-2012.