• Landsbygdens landskap i fokus vid konferens i Göteborg och Mariestad

[2014-09-01] The 26th session of the Permanent European Conference for the Study of the Rural Landscape (PECSRL 2014), arrangeras av Göteborgs universitet 8-12 september. 250 landskapsforskare från mer än 30 länder samlas för att presentera och diskutera den senaste forskningen om den europeiska landsbygden, dess historia och framtid.

• Studenter i marknadsföring vann Handelns uppsatspris 2014

[2014-09-01] Studenterna Malin Sjöhage och Rebecka Nyblom har fått Handelns uppsatspris 2014 som delas ut av Hakon Swenson Stiftelsen och Handelns Utvecklingsråd. Uppsatsen med titeln "May I help you SIIR" handlar om hur personlig service i pop-up butiker med e-handel påverkar kundnöjdheten.

• Internationell konferens om Kinas ekonomi

[2014-08-27] Den 1-2 september hålls den årliga konferensen om Kinas ekonomi av Chinese Economic Association (CEA) vid Handelshögskolan, Göteborg. Årets tema är institutioner och utveckling.

• Universitetet klättrar på prestigefylld Shanghairanking

[2014-08-27] Göteborgs universitet placerar sig på plats 161 på årets Shanghairanking över världens mest ansedda universitet. Det är 34 steg uppåt jämfört med i fjol och innebär en femteplacering bland de svenska lärosätena.

• Utlysning av medel 2015 - Stiftelsen för ekonomisk forskning i Västsverige

[2014-08-25] Stiftelsen för ekonomisk forskning i Västsverige stödjer forskning och utvecklingsverksamhet vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ansökan om medel för 2015 lämnas senast 1 oktober 2014.

• Wajda Wikhamn antagen som docent på Handelshögskolan

[2014-08-18] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har antagit Wajda Wikhamn som docent i företagsekonomi. Wajda Wikhamn är verksam som forskare inom området management och organisation och har ett intresse för frågor kring anställdas attityder och arbetsbeteende, arbetsmiljö och relationen mellan arbetsgivare och anställda.

• SAGE Best Paper Award 2013

[2014-08-14] SAGE Best Paper Award 2013

• Antagningspoäng 2014

[2014-08-12] Höga antagningspoäng till Handelshögskolans program

• Lars Walter antagen som docent på Handelshögskolan

[2014-07-02] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har antagit Lars Walter som docent i företagsekonomi. Lars Walter är verksam som forskare inom området management och organisation och har ett särskilt intresse för hur organisering som sker över och mellan traditionella organisatoriska gränser.

• Examensdags för chefer vid Executive MBA-programmet i Göteborg

[2014-06-19] Den 13 juni var det examensdags för deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Göteborg. Under 21 månaders studier har ett 30-tal chefer vässat sina kunskaper i ledarskap och företagsstyrning, parallellt med sina ordinarie arbeten. Programmet har internationellt fokus, ges helt på engelska och omfattar föreläsningar och workshops på Handelshögskolan i Göteborg var tredje torsdag-lördag. Under de två sista terminerna har deltagarna fördjupat sig inom specifika områden inom ramen för ett avslutande examensarbete.