Nyheter

• Juriststudenter i Göteborg ger juridisk rådgivning genom Sveriges första Rättspraktik

[2014-10-23] Juridiska institutionen på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet bygger Sveriges första Rättspraktik - en plattform för undervisning och forskning i nära samverkan med det omgivande samhället.

• Nya hedersdoktorer utsedda på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

[2014-10-17] Professorerna Franck Cochoy från Frankrike och Frans Pennings från Nederländerna har utsetts till hedersdoktorer vid Handelshögskolan i Göteborg. Båda två har, och har haft, stor betydelse för Handelshögskolans utveckling och internationella relationer. De har tidigare ingått i skolans gästprofessorsprogram. Hedersdoktorerna mottar sin titel vid universitetets doktorspromotion den 24 oktober.

• Världens ledande klimatforskare till Handelshögskolan

[2014-10-16] Några av världens främsta klimatforskare samlas 17-18 oktober 2014 på Handelshögskolan, Göteborgs universitet, bland dem nio professorer som ingår i FN:s klimatpanel. Forskning ska presenteras och forskningsbehovet efter panelens femte rapport diskuteras. Ordföranden för arbetsgrupp III, Ottmar Edenhofer deltar. Chefsekonom Marianne Fay från Världsbanken ska tala om tillväxt utan fossila bränslen.

• Sammanfattning av Prins Bertil seminariet "Afrika - ny arena för investeringar och företagande"

[2014-10-08] 2 oktober hölls Årets Prins Bertil seminarium på Handelshögskolan. Temat var "Afrika ¿ ny arena för investeringar och företagande". Nu finns en sammanfattning tillgänglig.

• Executive MBA-programmet 2014-2016 har börjat i Göteborg

[2014-10-07] Handelshögskolan i Göteborg startade Executive MBA-programmet 2014-2016 med en tre dagar lång undervisningsmodul den 2-4 oktober. Under 21 månader kommer de 22 deltagarna studera på deltid och samlas var tredje weekend för att lyssna på och lära av föreläsare från hela världen. Varje modul är fokuserad på ett specifikt ämne. Programmet levereras helt på engelska, har en nordisk-asiatisk inriktning och är Sveriges enda Executive MBA-program, som är ackrediterat av Association of MBAs (AMBA).

• Välkommen på alumniträff i Stockholm den 20 oktober

[2014-10-02] Alumniträff med Handelshögskolan och Olof Manner, chef för makroanalys på Swedbank och alumn

• Afrika i fokus vid seminarium på Handelshögskolan

[2014-10-02] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har sedan länge omfattande utbildnings- och forskningssamarbeten med afrikanska länder, exempelvis inom miljö- och utvecklingsekonomi. "Afrika - ny arena för investeringar och företagande" var därtill temat för årets Prins Bertil seminarium. Fem professorer och flera inbjudna företagsledare gav sina perspektiv på den snabba ekonomiska utvecklingen i Afrika och diskuterade vad den innebär för svenskt näringsliv.

• Sex arkitektteam utvalda att tävla om tillbyggnad av Handelshögskolan

[2014-10-01] Akademiska Hus bjöd i juni in till arkitekttävling om utformning av en ny byggnad för Handelshögskolan. Totalt inkom 73 intresseanmälningar från hela Europa. Av dessa har nu sex arkitektteam valts ut att delta i själva tävlingen, som pågår till den 30 januari 2015.

• Studenter från Handelshögskolan prisas av Andra AP-fonden

[2014-09-29] Studenterna Anna Mattsson och Lina Sandström på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har tilldelats Andra AP-fondens pris inom finans och hållbarhet. Priset, på 20 000 kronor, får de för sin uppsats "A Comparision between the Performance of Ethical and Conventional US Funds ¿ Do different ethical characteristics matter?".

• Studenter och forskare intervjuade under Sustainability Day: Responsibility

[2014-09-26] Under Handelshögskolans hållbarhetsdag "Sustainability Day: Responsibility" den 24 september intervjuades studenter och forskare av Göteborgs-Posten och P4 Göteborg