• Lars Walter antagen som docent på Handelshögskolan

[2014-07-02] Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har antagit Lars Walter som docent i företagsekonomi. Lars Walter är verksam som forskare inom området management och organisation och har ett särskilt intresse för hur organisering som sker över och mellan traditionella organisatoriska gränser.

• Examensdags för chefer vid Executive MBA-programmet i Göteborg

[2014-06-19] Den 13 juni var det examensdags för deltagarna vid Handelshögskolans Executive MBA-program i Göteborg. Under 21 månaders studier har ett 30-tal chefer vässat sina kunskaper i ledarskap och företagsstyrning, parallellt med sina ordinarie arbeten. Programmet har internationellt fokus, ges helt på engelska och omfattar föreläsningar och workshops på Handelshögskolan i Göteborg var tredje torsdag-lördag. Under de två sista terminerna har deltagarna fördjupat sig inom specifika områden inom ramen för ett avslutande examensarbete.

• Handelshögskolans forskare medverkar i Almedalen

[2014-06-18] Anders Sandoff, universitetslektor i företagsekonomi, och Lena Gipperth, universitetslektor från Juridiska institutionen med särskild inriktning på miljörätt, kommer att medverka och presentera forskning under Almedalsveckan 2014.

• 145 Masterstudenter diplomerade på Lorensbergsteatern

[2014-06-18] Handelshögskolan är stolt över de 145 Masterstudenterna som diplomerades den 11 juni, 2014. Studenter har med framgång tagit examen efter två års studier enligt Bologna principen.

• Radioreportage om restaurering av ålgräs.

[2014-06-17] Fredag 20 juni kl 12.10 och 23.07 sänder Vetandets värld ett reportage om restaurering av ålgräs, där de juridiska aspekterna är ett av de områden som studeras.

• Sterner och Ek om OECDs betyg på svensk miljöpolitik

[2014-06-11] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolam, Göteborgs universitet, deltar tillsammans med miljöminister Lena Ek i Vetenskapsradion Klotets direktsändning från Rosenbad när OECD idag presenterar sin granskning av svensk miljöpolitik åren 2004-2012.

• Nya analysmetoder för hållbarhet inom evenemang och turism

[2014-06-11] Musikfestivalen Way Out West i Göteborg erbjuder sedan 2012 enbart vegetarisk mat. Bakom beslutet fanns nya analysverktyg framtagna av forskare vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Nu presenteras hela avhandlingen som visar på betydelsen av att analysera hållbarhet inom evenemang och turism i kronor och ören.

• Karin Grundskog årets Sten-Olof Palm-stipendiat

[2014-06-09] Karin Grundskog årets Sten-Olof Palm-stipendiat

• Konsult i hållbarhetens tjänst

[2014-06-05] Hållbarhetsfrågorna jobbar sig allt högre upp på dagordningen hos världens företag och organisationer. Caroline Wetterling arbetar med hållbarhetsfrågor hos konsultjätten Accenture. Hennes hållbarhetsinriktning har lett till spännande uppdrag i bland annat Indien, Kina och USA.

• Allemansrätt för kultur kan bli verklighet

[2014-06-04] Hur kan upphovsrätten till konstverk, musik eller andra kulturella uttryck omhärdertas på ett bra sätt - samtidigt som allmänheten får en rimlig tillgång? Frågan blir allt mer aktuellt i samband med den digitala utvecklingen. En ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet visar att det finns rättsliga möjligheter till en kulturell allmänning som tar hänsyn till de olika sidorna.