Martin Henning ny docent vid Handelshögskolan

Nyhet: 2012-05-23

Martin Henning har antagits som docent i ekonomisk geografi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han forskar om evolutionär ekonomisk geografi, speciellt långsiktig regional ekonomisk omvandling.

Martin Hennings aktuella forskning berör bland annat hur redan etablerade regionala resurser kan användas som bas för utvecklandet av nya produkter och etablerandet av nya branscher i regioner. Detta berör regioners möjlighet att utveckla nya tillväxtbanor.

Tillsammans med kollegor i Nederländerna arbetar Martin Henning även med att utveckla nya metoder för regional näringslivsanalys. Ett exempel är Skill relatedness-analys, som grafiskt avbildar regionala ekonomier som ett nätverk av relaterade branscher. Detta kan användas som ett verktyg för att analysera styrkor och svagheter i regionala ekonomier, och för att betona det ömsesidiga beroende som finns mellan tillverkningsindustrin och många tjänstebranscher i dagens ekonomi.

> Pressbild på Martin Henning